Председатель Апелляционного суда призывает коллег не брать взятки или, хотя бы, не отстреливаться

Шановні колеги!

Хочу звернутися до всіх суддів регіону у зв’язку з подіями, що мали місце в Малиновському районному суді м. Одеси та за його межами 29 березня 2016 року.

Ми – частина українського суспільства. Ми не можемо й не повинні протиставляти себе суспільству, людям, справедливості та верховенству права. Незалежно від того, здійснюється судова реформа чи ні, ми повинні усвідомлювати свою відповідальність перед громадськістю, поважати і розуміти ті високі вимоги, які суспільство зараз ставить перед нами, та бути готовими відповідати тим вимогам.

Інформація, яка надходить з різних джерел ЗМІ, не дає змогу об’єктивно розібратися на даний час у вчорашніх подіях, але на сьогоднішній день наявними є дві ключові тези:

- одного із суддів Малиновського районного суду м. Одеси затримали на отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі,
- під час проведення слідчих дій вказаний суддя, за даними представників НАБУ, застосував вогнепальну зброю проти співробітників бюро та втік від них.

Якщо інформація, яку розповсюдило Національне антикорупційне бюро України, підтвердиться – це буде кричущим фактом, який потребує зваженої та об’єктивної оцінки громадськості та суду.

І ця оцінка буде надана.

Судова влада регіону не буде в даному випадку стояти осторонь суспільно важливих та резонансних випадків, які стосуються судової системи загалом та її окремих представників зокрема.

Україні зараз вкрай необхідний незалежний суд, якому повністю довіряють, в якому не беруть хабарі, та судді, які здатні неупереджено приймати рішення та гідно відповідати за результат такого рішення, з бездоганною репутацією та добрим ім’ям.

Я закликаю вас бути вірними суддівській присязі!

У нас ще є час та невеликий кредит довіри!

З повагою,
Голова апеляційного суду
Одеської області Г.Я. Колесніков

Источник: hrabro.com

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *