Житель Одеської області довів дружину до психологічних страждань

Поліцейські встановили, що у родині з Балтської міської територіальної громади через пристрасть чоловіка до «оковитої» почали виникати непорозуміння та сварки з дружиною, свідками яких були троє малолітніх дітей.

Відносно сімейного кривдника поліцейські кілька разів складали адміністративні матеріали за вчинення домашнього насильства, що передбачено частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд спочатку обмежився попередженням, а коли чоловік продовжив вчиняти протиправні дії відносно своєї дружини, накладав на нього штрафні санкції.

Втім, це не вплинуло на чоловіка і він продовжив ображати, принижувати жінку, погрожувати їй фізичною розправою.

Після чергового звернення потерпілої до поліції, оскільки домашнє насильство з боку чоловіка стало систематичним, слідчі розпочали провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

Провівши досудове розслідування та зібравши достатньо доказів, фігуранту висунули обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо подружжя, що призвело до психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої.

Одночасно потерпіла звернулась до суду з позовною заявою про видачу обмежувального припису відносно чоловіка. Суд розглянув її та ухвалив рішення, згідно з яким кривднику було заборонено наближатися на відстань ближче 10 метрів до місця проживання дружини і дітей протягом шести місяців.

Проте громадянин знехтував рішенням суду і у стані сп’яніння двічі навідувався до родини, де висловлювався у бік дружини нецензурною лайкою та принижував її. Випроводити правопорушника з території, до якої він не мав права наближатися, жінці допомагали поліцейські.

Ці дії зловмисника були кваліфіковані дізнавачами за ст. 390-1 Кримінального кодексу України як умисне невиконання обмежувальних приписів, і йому було висунуто обвинувачення.

Обвинувальні акти з обох проваджень, процесуальне керівництво в яких здійснювалося Подільською окружною прокуратурою, поліцейські скерували до суду.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews