В Одесі спостерігається тенденція до зростання захворюваності на кашлюк

За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі за останній тиждень знизилася на 33,6%, порівняно з попереднім тижнем.

Всього за тиждень на ГРВІ та грип захворіли 1548 одеситів, серед яких 72,4% склали діти віком до 17 років. Захворюваність на ГРВІ та грип серед дитячого населення знизилася на 32%. Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип нижчий за епідпоріг на 70,7%, що відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

На COVID-19 протягом минулого тижня захворіли п'ять одеситів, серед яких двоє дітей.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі за останній тиждень знизилася на 9,8% і склала 37 випадків, з яких 67,6% — діти.

Як поінформували фахівці Центру контролю та профілактики хвороб, в Одесі спостерігається тенденція до зростання захворюваності на кашлюк. З початку поточного року зареєстровано 15 лабораторно підтверджених випадків захворювання на кашлюк, порівняно з одним випадком за весь 2023 рік. Спалахів і групових захворювань не зафіксовано, у кожному вогнищі зареєстровано по одному випадку хвороби. У вогнищах проведені профілактичні та протиепідемічні заходи.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 10 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 9 проб – на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормам, - пише сайт мерії.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews