В Одеській області викрили нахабну схему допомоги ухилянтам

Протиправну діяльність працівниці медзакладу викрили слідчі відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 та оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції. Як встановили поліцейські, жінка організувала схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від громадян, які підлягають мобілізації, за госпіталізацію їх родичів та виготовлення медичних документів, необхідних для отримання групи інвалідності. В подальшому це дозволяло оформити догляд за людиною з інвалідністю, а відтак відтермінувати призов на службу.

За 1500 доларів та 8000 гривень пообіцяла чоловікові взяти його дідуся на лікування та допомогти отримати родичу групи інвалідності.

Правопорушницю затримали на робочому місці під час отримання обумовленої суми та передачі обіцяних документів. В ході проведення санкціонованого обшуку в службовому кабінеті слідчі вилучили кошти, банківські картки, «чорнові записи» та документацію, що має інтерес для слідства.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Приморська окружна прокуратура міста Одеси.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews