Поліція тримає на жорсткому контролі ситуацію на дорогах Одеської області

У Подільському районі співробітниками груп реагування патрульної поліції були виявлені три мопедиста, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Причиною для зупинки двох жителів Савранщини стала відсутність мотошоломів, але при спілкуванні виявилося, що чоловіки знехтували однією з найважливіших заборон. Перевірка показала, що рівень алкоголю в їхньому організмі перевищувала норму більш ніж у вісім разів. Відносно обох правопорушників складені адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) та ч. 5 ст. 121 (порушення правил користування мотошоломами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

А от водій двоколісника з Кодими, побачивши службовий автомобіль поліції, який подав йому сигнал про зупинку, проігнорував вимоги і збільшив швидкість та почав тікати. Внаслідок небезпечних маневрів чоловік не впорався з керуванням і впав з мопеда.

Громадянин відбувся подряпинами та отримав низку адміністративних матеріалів, зокрема за нетверезе водіння (ч. 1 ст. 130 КУпАП), невиконання вимог про зупинку (ст. 122-2 КУпАП), порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортного засобу (ст. 124 КУпАП), керування транспортним засобом, не зареєстрованим в установленому порядку (ч. 6 ст. 121 КУпАП). Цей чоловік до того ж вдруге протягом року керував транспортним засобом, не маючи відповідних документів на право керування таким транспортним засобом. За це він відповідатиме за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Адміністративні матеріали відносно водіїв скеровані до суду. Максимальне покарання, яке загрожує порушникам, - штраф у розмірі 17 тис. грн, з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

«Саме такі особи свідомо піддають небезпеці своє та чуже життя. Наголошую, що нетверезий водій – потенційна небезпека для всіх учасників дорожнього руху. І вкотре закликаю громадян не сідати за кермо у стані сп’яніння та не піддавати ризику себе й оточення», - зауважив начальник відділу поліцейської діяльності № 1 Подільського районного управління поліції Василь Варшавський.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews