Одесит спочатку попросив допомоги у перехожого, а потім побив та пограбував його

Подія сталася у Приморському районі Одеси. Потерпілий саме поспішав додому, коли на вулиці Водопровідній до нього підійшов незнайомець з жінкою та двома дітьми, які також поверталися додому, і попросив допомогти донести важкі сумки. Громадянин відгукнувся на прохання і взявся нести одну сумку. На вулиці Басейній він передав її жінці, і та разом з малечею пішла. А її чоловік затримався нібито покурити. Сигарету він попросив у доброзичливого містянина, який їм допоміг, а потім раптово вдарив його кулаком в обличчя. Потерпілий впав, і нападник відібрав у нього телефон та портативний зарядний пристрій, вдаривши ще раз.

Заволодівши чужим майном, зловмисник втік.

Потерпілий звернувся по допомогу до екіпажу поліції, який патрулював місто, і правоохоронці миттєво розшукали правопорушника. Останній, побачивши поліцейських, викинув награбовані речі, але викликані на місце слідчі вилучили їх, а чоловіка затримали в процесуальному порядку. Майно вартістю 3500 гривень буде повернуто власнику після проведення всіх слідчих заходів.

«За наявності достатніх доказів ми під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя і здоров’я потерпілого, вчиненому в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України і тягне за собою позбавлення волі на строк від семи до десяти років. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають», - розповів слідчий відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Олександр Барський.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews