В Одесі після зими запущено перший міський фонтан

Фахівці Комунального підприємства «Сервісний центр» традиційно 1 квітня запустили перший фонтан. На жаль, цьогоріч у перший день квітня запущено лише один фонтан, який розташовано на Театральній площі. До запуску ще підготовлено близько 10 фонтанів, але поки що запустити їх усіх можливості немає.

«Цього року ми запускаємо поки що лише один фонтан, розташований на Театральній площі. Фонтан є енергозатратним об’єктом, а в умовах дефіциту електроенергії наразі не є можливим ввімкнути, як раніше, декілька фонтанів одночасно. Тому було прийняте рішення запустити найулюбленіший одеситами фонтан біля Оперного театру», - розповів заступник директора КП «Сервісний центр» Олег Яковенко.

Розконсервація проводиться поетапно, зазвичай до кінця квітня всі одеські фонтани вже радують одеситів і гостей міста своєю красою і свіжістю. Але в зазначених умовах інші одеські фонтани буде включено залежно від обставин.

Для збереження обладнання фонтанів у робочому стані на зимовий період функціональні елементи фонтанів - форсунки, мотор, насосне обладнання і т. ін. - були демонтовані і зберігалися в спеціально відведених для цього місцях на підприємстві.

Крім того, останні кілька років КП «Сервісний центр» проводить практику повністю запечатувати чаші фонтану. Поки що такий метод консервації застосовується тільки на двох одеських фонтанах: у Міському саду, парку Шевченка та у сквері Космонавтів. Також від початку війни повністю законсервовано 4 фонтани, які розташовані в зоні ЮНЕСКО: Фонтан-меморіал пам’яті жертв німецько-румунських фашистів, фонтан «Петя та Гаврик», фонтан «Діти та жабеня» і колодязь-фонтан «Джерело».

Під час розконсервації фонтанів фахівці виконують такі види робіт: монтаж насосного обладнання на штатні місця, встановлення форсунок, перевірку та налагодження електрообладнання, а також миття чаш фонтанів. За необхідності здійснюють ремонт чаш фонтанів.

Крім того, фахівці підприємства в зимовий період регулярно перевіряють справність вентиляційної системи фонтанів і двічі на тиждень здійснюють прибирання в чашах фонтанів і біля них, - пише офіційний сайт міста.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews