В Одеській області покарають посадовця

Про факт скидання виробничих відходів в одному з сіл Кулевчанської ОТГ до районного відділу поліції повідомили співробітники Державної екологічної інспекції. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України та призначили низку експертиз.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що головний інженер підприємства, який є відповідальною особою за організацію утилізації виробничих відходів, надав дозвіл на скидання відходів на сусідню з підприємством земельну ділянку площею понад два гектари, що призвело до її забруднення шкідливими речовинами. За оцінкою експертів своїми діями правопорушник завдав шкоди довкіллю на суму майже 27 тис. грн.

«Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури ми висунули фігуранту обвинувачення в забрудненні земель відходами, шкідливими для довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для довкілля. Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт вже скеровано до суду», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Зазначимо, санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу від 17 до 68 тис. грн або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews