4500 доларів за «непридатність» до військової служби: поліцейські повідомили одеситу про підозру

Викрили та задокументували протиправну діяльність зловмисника співробітники відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 спільно з працівниками управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області, прикордонниками за сприяння співробітників управління кримінального аналізу, під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

Правоохоронці встановили, що правопорушник підшукав чоловіка призовного віку, охочого покинути країну, але тимчасово обмеженого у цьому праві. В ході спілкування зловмисник повідомив останньому, що виготовить фіктивну медичну документацію про непридатність до військової служби, яка дозволить йому виїхати за кордон. Свою «послугу» правопорушник оцінив в 4500 доларів США.

«Клієнт» передав фігуранту завдаток у розмірі тисячі доларів, а за кілька тижнів останній показав «замовнику» сканкопії нібито виготовлених медичних документів та отримав другий транш передоплати – 1,5 тис. доларів. Затримали зловмисника одразу після передачі другої частини коштів. Ще дві тисячі «ухилянт» повинен був передати правопорушнику після отримання медичного висновку про непридатність до служби.

Під час обшуку в автомобілі фігуранта правоохоронці вилучили 1500 доларів, отриманих злочинним шляхом, а також копії і оригінали деяких документів.

За наявності достатніх доказів, слідчі повідомили правопорушнику про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями, а також сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усунення перешкод, вчинене з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 242 тисяч гривень.

Слідство триває.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews