В Одесі продовжують виявляти та затримувати колаборантів

Правоохоронці встановили, що під час відпочинку в одному з кафе в Пересипському районі міста правопорушниця схиляла відвідувачів до власної політичної позиції. Зокрема, заперечувала здійснення збройної агресії російської федерації проти України, публічно підтримувала рішення держави-агресорки, схвалювала дії президента рф, стверджуючи, що тільки він зможе навести порядок в Україні. Крім цього, жінка зазначала, що нині рф веде спеціальну операцію на нашій території по визволенню українського народу.

«За наявності достатньої кількості зібраних нами доказів під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси ми повідомили правопорушниці про підозру у колабораційній діяльності, що кваліфікується ч.1 ст.111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічне заперечення громадянкою України здійснення збройної агресії проти України та її публічних закликів до підтримки рішень і дій держави-агресора. Санкція статті передбачає покарання позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Досудове розслідування триває»,- повідомила дізнавач територіального підрозділу поліції Юлія Плакуща.

Викрили та задокументували протиправні дії жінки дільничні та дізнавачі відділення поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews