В Одеській області чергова схема для ухилянтів стала провальною

Правоохоронці встановили, що житель Ізмаїльського району підшукував чоловіків призовного віку, які бажають нелегально покинути територію України. Знайшовши «клієнта», зловмисник зустрівся з ним та обговорив усі деталі «угоди». За 3500 доларів він взявся надати ухилянту піший маршрут до Молдови та виготовити довідку про його працевлаштування на підприємстві в одному з прикордонних населених пунктів Ізмаїльського району. Довідка мала стати підставою для безперешкодного проїзду пунктів пропуску транзитної ділянки дороги. Чоловік погодився та віддав 200 доларів завдатку і копії документів на виготовлення довідки.

Коли все було готове, ухилянт приїхав з Одеси до свого провідника в Ізмаїльський район, скориставшись наданою йому довідкою, і вони разом рушили в узгодженому напрямку. У місті Рені зловмисник отримав від свого пасажира решту грошей – 3300 доларів, після чого правоохоронці його затримали.

Припинили та задокументували злочинну діяльність фігуранта слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 разом з оперативниками управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області та прикордонниками.

«Ми вилучили речові докази, після чого затримали правопорушника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто у сприянні шляхом надання порад та вказівок в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів. Згідно із чинним законодавством, за цей злочин чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від семи до девʼяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 908 400 гривень. Слідство триває», - повідомив начальник слідчого відділу територіального підрозділу поліції Віталій Калічевський.

В рамках розслідування поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до організації незаконного перетину кордону України.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Малиновська окружна прокуратура міста Одеси.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews