В Одесі зловмисник торгував автоматами, патронами, ручними осколковими та реактивними протитанковими гранатами

В ході проведення слідчо-оперативних заходів працівники відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 за оперативним супроводом співробітників Служби безпеки України задокументували два факти збуту зброї та боєприпасів. Спочатку за 6 тис. доларів він продав три ручні протитанкові гранати, а через деякий час – два автомати, п’ять гранат, РПГ, п’ять магазинів, споряджених набоями, та коробку з 45 набоями різного калібру за чотири тисячі доларів.

Слідчі територіального підрозділу поліції разом зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби поліції Одеської області вилучили з незаконного обігу заборонені небезпечні предмети, якими торгував правопорушник, та гроші, отримані за збут «товару». Походження зброї та бойових припасів підтверджені експертним дослідженням та попереднім висновком спеціалістів.

Фігурант затриманий в процесуальному порядку. За наявності достатніх доказів йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Придбання, носіння, зберігання, передача та збут вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу).

Як повідомляє поліція, цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 514 тисяч 760 гривень. Також поліцейські встановлюють канал постачання зброї та боєприпасів й повне коло осіб, причетних до злочинних оборудок.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews