В Одесі закликають зупинити насильницьку мобілізацію

Цій темі присвятив своє відеозвернення депутат обласної ради Андрій Бабенко. «Сьогодні знову хочу порушити тему насильницької мобілізації, що набирає обертів в Одесі.
Мабуть кожен вже мав нагоду побачити відео на якому працівники ТЦК у супроводі нацгвардійців здійснили напад на громадянина вибивши скло його авто.

Всі деталі нажаль не відомі. Коментарі військового керівництва щодо цього кричущого випадку ми не отримали.

Однак, мені є що сказати з цього приводу як депутату, військовому та патріоту своєї країни.

Від самого початку повномасштабного вторгнення Україна дійсно потребує мобілізації. Але, чи так має проходити мобілізація до ЗСУ? Насиллям та залякуванням населення? Безперечно ні», - йдеться у зверненні депутата.

На думку Андрія Бабенка, дії військоматів спрямовані на насильницьку мобілізацію не можуть бути схвалені. «Мобілізація має проходити з повагою до прав і свобод кожного громадянина нашої держави. Цивілізована мобілізація передбачає прозорий процес із забезпеченням правових гарантій для тих кого вона стосується. Останні події доводять, що ці принципи грубо порушуються».

Депутат обласної ради закликав військомати до перегляду своїх підходів та переорієнтації на більш прозорий та гуманний метод мобілізації. «Наше суспільсьтво має базуватися на основі справедливості, рівності та дотримання прав людини. Мобілізація має стати символом нашої здатності демократичного та гуманного ставлення управління державою», - підкреслив Андрій Бабенко.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews