В мережі опубліковано вражаюче відео з Одеси, як митрополит Агафангел відвідує могилу своєї матері

Митрополита Агафангела чимало містян не дарма називають духовним батьком Одеси. Саме його зусиллями в Одесі було відроджено Спасо-Преображенський собор, який потім зруйнувала російська ракета, але, з Божою силою, митрополит Агафангел очолив вже третє відродження святині. Небайдужі одесити підтримують його в цьому намірі своїми пожертвами.

Владика побудував багато храмів та монастирів.

Маючи добре серце він допомагає родинам воїнів ЗСУ, які поклали своє життя за Україну. Зроблено багато для наближення Перемоги. Допомогу отримують переселенці та багато одеситів, які опинилися за межею бідності.

З особливою повагою Владика ставиться до своєї матері, яка була людиною міцної віри.

В інтерв»ю виданню Одеса-медіа Митрополит Агафангел зазначив: – Такі люди, як моя мама, зуміли не лише зберегти скарбницю православної віри та благочестя, а й передати її наступному поколінню, завдяки чому всі ми сьогодні маємо можливість бути причетними до тисячолітньої духовної традиції. Виховавши та давши путівку в життя п'ятьом дітям, мати відмовилася від усього мирського та прийняла чернечий постриг.

Мати Владики Агафангела інокиня Макарія похована на чернечому цвинтарі Одеського Свято-Успенського чоловічого монастиря. Біля її могили завжди можна побачити багато живих квітів, як знак подяки та щирої поваги.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews