Поради для акваріумістів-початківців: як вибрати кращий акваріум та корм

Акваріум — це оригінальна окраса інтер’єру і чудовий спосіб поліпшити настрій. Науковці довели, що люди, які щодня спостерігають за мешканцями акваріуму, більш стійкі до стресу. Якщо ви хочете прикрасити свою оселю чи офіс акваріумом, вам варто заздалегідь продумати кілька важливих моментів. По-перше, слід визначитися з розміром та формою акваріуму, а по-друге, вирішити, яких саме улюбленців ви будете там тримати і що їм знадобиться.

Як правильно вибирати акваріум

Акваріум купити слід такий, який підійде вам за розміром. Досвідчені акваріумісти рекомендують початківцям обирати акваріум об’ємом 100–200 л. Як не дивно, за такою водоймою наглядати легше, якщо правильно запустити її. Біологічний баланс, що встановлюється в акваріумі такого розміру, досить стійкий, незначні коливання зовнішніх умов не позначаться на якостях води, тож рибки не відчуватимуть стресу, будуть здорові та красиві.

Невеликі акваріуми, які часто обирають акваріумісти без досвіду, потребують дуже багато уваги, бо зміни температури чи освітлення  в приміщенні негайно відбиваються на самопочутті підводних мешканців, а це не кращим чином позначається на їхньому здоров’ї та зовнішньому вигляді. Дуже великі акваріуми — понад 250 л — вимагають від власника певного досвіду, там потрібно займатися рівномірним освітленням, фільтрацією, урівноважувати температуру в різних куточках водойми, а це досить складно. Тож якщо хочете акваріум купити — вибирайте середній за обсягом.

Щоб акваріум гармонійно вписувався в інтер’єр, підбирайте форму водойми. В інтернет-магазині «МастерЗоо» представлені різноманітні моделі акваріумів:

• прямокутні;

• овальні;

• кутові;

• кубічні;

• круглі.

Обираємо все необхідне для акваріума

Окрім власне акваріума вам знадобиться певне обладнання та засоби, що зроблять догляд за підводним царством простим і необтяжливим. Обладнання слід обирати з урахуванням обсягу акваріума та потреб його майбутніх мешканців. Вам неодмінно знадобляться:

• кришка;

• світильник;

• фільтр;

• термометр;

• нагрівач;

• компресор (для певних видів риб компресор не є обов’язковим).

Усе це допоможе підтримувати в акваріумі оптимальний мікроклімат і створювати найкращі умови для рибок. Також корисно буде придбати певні засоби для догляду за акваріумом, приміром, рідину, яка робить водопровідну воду придатною для рибок, препарати, що пригнічують розвиток мікроскопічних водоростей, очищують воду від помутніння. Знайти ці чарівні засоби дуже просто — всі вони є тут: https://masterzoo.ua/ua/catalog/akvariumistika/zasobi-dlya-doglyadu/  за цілком доступною ціною.

Також у розділів «Акваріумістика» нашого інтернет-каталогу представлене харчування для різних видів рибок. Купити корм для риби вітчизняного і закордонного виробництва можна в будь-який зручний час. Наші фахівці охоче допоможуть вам обрати все необхідне для вашого акваріума — просто зателефонуйте за безкоштовним номером гарячої лінії.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews