В Одеській області гучне затримання

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Національної поліції України спільно з колегами-правоохоронцями затримали старшого інспектора відділу в Одеській області Державної служби України з безпеки на транспорті під час отримання 7000 гривень неправомірної вигоди. Раніше, наприкінці грудня минулого року, він отримав ще 15 000 гривень.

За вказану суму посадовець, попри виявлені порушення, пропустив 22 вантажівки з зерном через контрольно-ваговий комплекс на автошляху міжнародного значення «Одеса - Рені». Ціна розв'язання питання – 1000 гривень з кожної вантажної машини.

Наразі фігурант затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому підозри за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування проводить ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews