В Одесі відкрилася виставка «Україна — Великобританія: шляхи співтворчості»

У міжнародному культурному центрі UNION відбулося відкриття виставки «Україна - Великобританія: шляхи співтворчості». Експозиція представляє роботи українських митців центральної України та Півдня та їхніх колег з Великобританії. Про це повідомляє офіційний сайт міста.

Тут представлена графіка класиків англійської школи Сингглетона та Джиллбенка та сучасного британського живописця Алана Ланкастера. Куратором від митців Великої Британії виступає Керол Оувен.

Більшість робіт, які надали для участі в експозиції народні, заслужені художники України, члени Національної спілки художників України, виконані в техніці олійного живопису. Їх об’єднує майстерність виконання та любов до рідної землі.

У перші дні роботи виставки її відвідали почесні гості мер Одеси Геннадій Труханов та Генеральний консул Болгарії в Одесі пан Светослав Іванов Ніколов, ігуменя жіночої обителі УПЦ в Одесі.

Виставка проходить за підтримки Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції ОМР та сприяння КУ «Міська художня галерея».

Ідея проєкту виникла під впливом подій сьогодення. У період війни Україна вийшла на новий рівень розвитку культури, адже про нашу країну продовжують дізнаватися все більше і більше країн світу.

Кураторка проєкту Керол Оувен має диплом бакалавра живопису. Колишня художниця-портретистка, серед моделей якої члени королівської сім’ї Великобританії, Керол тепер малює переважно пейзажі. Вона працює у техніці олійного живопису як на пленері, так і в студії, та кожні два роки проводить персональні виставки в центрі Лондона.
Керол стала переможницею конкурсу PAINT LIVE 2019, який проводить Королівський інститут мистецтв у Лондоні.

Матушка Серафима, яка днями повернулася з кількаденної поїздки до Великої Британії, опублікувала фоторепортаж про виставку.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews