Жителю Одеської області повідомили про підозру у скоєнні смертельної ДТП

Правопорушника помістили під варту. За скоєне йому загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Подія сталася у передмісті Подільська. Учасники дорожнього руху, виявивши на проїзній частині дороги чоловіка з розбитою головою, викликали «швидку» та поліцію. Лікарі констатували смерть громадянина. Попередньо, він помер від тілесних ушкоджень, отриманих унаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Тіло небіжчика направили на судово-медичну експертизу.

наїхав на чоловіка і втік з місця події: поліцейські розшукали водія та повідомили йому про підозру у скоєнні смертельної дтп у подільському районі

Через декілька годин поліцейські розшукали правопорушника та виявили на території його домоволодіння легковий автомобіль з біологічними слідами на його кузові. Транспортний засіб вилучили та помістили на арештмайданчик.

наїхав на чоловіка і втік з місця події: поліцейські розшукали водія та повідомили йому про підозру у скоєнні смертельної дтп у подільському районі

Чоловік пояснив, що, рухаючись вказаною ділянкою автодороги, здійснив ненавмисний наїзд на людину, яка знаходилась на проїзній частині праворуч по ходу руху автомобіля. Після наїзду керманич покинув потерпілого і місце події.

«Наразі на підставі зібраних поліцейськими доказів слідчі під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. За клопотанням слідчих суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство триває. Слідчі призначили низку судових експертиз, у тому числі перевірку водія на стан сп’яніння», -  повідомив начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Зауважимо, що згідно із санкцією статті за дане кримінальне правопорушення передбачене покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews