В Одеській області попрощаються з благочинним храмів Тарутинського округу УПЦ

4 грудня 2023 року, на свято Введення до храму Пресвятої Богородиці, відійшов до Господа благочинний храмів Тарутинського округу, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Євгенівка Болградського району архімандрит Кіпріан (Любка). Про це повідомила прес-служба Одеської єпархії УПЦ.

Коротке життя - лише 49 років прожив отець Кіпріан.

Після закінчення семінарії у 1995 році, Високопреосвященнішим Агафангелом, Митрополитом Одеським та Ізмаїльським, читець Михайло Любка був висвячений у священний сан диякона та священика. Будучи призначеним на настоятельське служіння у с. Євгенівка, цей вірний пастир Христової Церкви все життя працював на одній парафії, ставши духовним отцем і мудрим наставником як для односельців, так і для багатьох жителів Бессарабії. Відповідально, благоговійно звершуючи ввірене служіння, отець Кіпріан набув незаперечного авторитету серед побратимів пастирів, у 2015 році йому було доручено нести послух духівника Тарутинського благочинницького округу.

У 2020 році, приймаючи чернечий постриг, протоієрей Михайло отримав ім'я священномученика Кіпріана і продовжує нести настоятельське служіння. На парафії розвивається молодіжна місія, удосконалюється соціальне служіння. Досвід організації парафіяльного життя о. Кіпріана переймають інші храми благочиння.

1 листопада 2021 року ієромонаху Кіпріану дається благословення бути благочинним храмів Тарутинського округу Одеської єпархії, і він зводиться до сану архімандрита, продовжуючи вести активне парафіяльне служіння.
Хвороба, з якою кілька років боровся отець Кіпріан, в останні дні життя прикувала його до одра, а на велике свято Введення до храму Пресвятої Богородиці, 4 грудня,
Господь покликав свого вірного служителя в небесні обителі. Ця непоправна втрата, віримо, буде заповнена його молитовним предстоянням перед небесним жертовником у храмі вічної Слави Божої на небесах.

Одеська єпархія УПЦ висловила щире сердечне співчуття рідним, близьким та духовним чадам отця Кіпріана. Вічна пам'ять та Царство Небесне!

З благословення Високопреосвященнійшого Агафангела, Митрополита Одеського та Ізмаїльського, у середу, 6 грудня у Свято-Різдво-Богородичному храмі с. Євгенівка, о 9:00 вікарієм Одеської єпархії Преосвященним Діодором, архієпископом Южненським, у співслужінні духовенства Тарутинського благочиння буде звершено Божественну літургію, після якої відбудеться чин поховання новопреставленого архімандрита Кіпріана.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews