Житель Одеської області вирішив приховати рушницю під матрацом дивану

Співробітники поліції встановили, що житель одного із сіл Розквітівської територіальної громади зберігає за місцем мешкання зброю без передбаченого законом дозволу. Провівши санкціонований обшук у будинку чоловіка, правоохоронці виявили у спальній кімнаті під матрацом дивану придатний до стрільби обріз двоствольної мисливської рушниці 16-го калібру з явними конструктивними змінами, внесеними саморобним способом, який відноситься до вогнепальної зброї.

Зі слів зловмисника, зброю у такому вигляді він нібито знайшов на пасовищі і приховав удома без мети збуту.

Вилучений обріз поліцейські направили на експертизу. Згідно з висновками експерта, він є вогнепальною придатною для стрільби зброєю. Для її зберігання потрібен спеціальний дозвіл, якого у власника не було.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у придбанні, носінні та зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. Згідно з санкцією ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, за якою кваліфікується цей злочин, чоловіку загрожує покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років», - розповів заступник начальника ВП – начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews