В Одеській області покарають водія, який наїхав вантажівкою на маленького хлопчика

Нагадаємо: подія сталася у жовтні в селі Шабо. Унаслідок автопригоди хлопчик отримав тяжкі травми голови.

Під час досудового розслідування слідчі районного відділу поліції встановили, що місцевий житель, рухаючись однією з вулиць села на вантажному автомобілі «MAN», помітив на узбіччі хлопчика, який при наближенні вантажівки почав різко перебігати дорогу у невстановленому місці. Водій зі свого боку не був уважним, своєчасно не відреагував на перешкоду і не зменшив швидкість. Унаслідок цього йому не вдалося уникнути наїзду на дитину.

Дев’ятирічного потерпілого було госпіталізовано до лікарні з чисельними травмами та переламом кісток голови, що, за результатами проведеної судово-медичної експертизи, відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

Водія поліцейські затримали в процесуальному порядку, а транспортний засіб помістили на арештмайданчик. Перевірка чоловіка на стан сп’яніння показала, що він був тверезий.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Слідчі дії тривають», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Поліцейські наголошують, що водії зобов'язані бути особливо уважними до таких категорій учасників дорожнього руху, як велосипедисти, особи, які рухаються в колісних кріслах, та пішоходи. Усі учасники дорожнього руху повинні бути особливо обережними до дітей, людей похилого віку та осіб з явними ознаками інвалідності. У разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об’єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди.

жителю білгород-дністровського району, який вантажівкою наїхав на дев’ятирічного односельця, поліцейські повідомили про підозру

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews