Скандал в Одеській області: подробиці

У результаті мовного скандалу, що виник нещодавно на Ізмаїльському центральному ринку, влада взяла під контроль ситуацію та вирішила провести перевірку щодо дотримання Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на мешканку Ізмаїла, заручницю ситуації Наталію Осику.

Нагадаємо, ситуація сталася декілька тижнів тому на Ізмаїльському центральному ринку. Продавчиня спецій, Маргубахон Сидікова, вимагала від жительки Саф’янівської громади, Наталії Осики, використовувати російську або узбецьку мову при спілкуванні. Наталія відмовилася, посилаючись на Закон України, який зобов’язує використовувати державну мову в обслуговуванні. У відповідь на це продавчиня почала ображати та назвала її нацисткою. Деякі інші продавці ринку встали на захист Наталії, визначивши цей випадок як порушення мовного закону.

Наталія звернулася до Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя. Сьогодні вона отримала відповідь, де повідомлено, що ухвалено рішення про здійснення державного контролю за застосуванням української мови на Ізмаїльському центральному ринку відповідно до першого абзацу частини 1 статті 56 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Тарас Кремінь підкреслив, що це рішення прийнято на підставі інформації, наданої Наталією Осикою, і результатів інших звернень громадян.

Скандал на Ізмаїльському ринку: уповноважений із захисту державної мови відреагував на порушення

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews