Одеська єпархія УПЦ привітала Владику Агафангела з 48-річчям архієрейської хіротонії: Ви для нас приклад щирої любові до Церкви та Батьківщини

Сьогодні,16 листопада 2023 року, виповнюється 48 років архієрейської хіротонії митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела.

Цього дня, 48 років тому, у Володимирському кафедральному соборі м. Київа була звершена архієрейська хіротонія ректора Одеської духовної семинарії архімандрита Агафангела з призначенням на Вінницьку кафедру з дорученням управління Хмельницькою єпархією.

За час свого архієрейства митрополит Агафангел звершив тисячі хіротоній священнослужителів, збудував та відкрив сотні храмів, десятки монастирів, відновив церковне життя в багатьох містах і селах нашої країни.

Як пише прес-служба єпархії, Одеський архіпастир зробив великий внесок в розбудову культурного та духовного життя України.

«А зараз в цей складний час Одеська єпархія під керівництвом митрополита Агафангела є взірцем та прикладом для інших єпархій і не тільки для Церкви.

Великий особистий внесок Владики Митрополита в просвітницький, місіонерський, соціально-гуманітарний вектор служіння Української Православної Церкви та підтримки народу України в цей важкий час випробувань російсько-української війни високо оцінюється народом та військовослужбовцями України.

Ми молимося і віримо, що під керівництвом митрополита Агафангела Одеська єпархія УПЦ і надалі буде флагманом Православʼя, церковної місії, добра, любові, милосердя!

Бажаємо нашому дорогому Владиці мирного неба над головою, сил, терпіння, здоровʼя, витримки, енергії і Божої допомоги в такому відповідальному на Землі архієрейському служінні.

Ви для нас, дорогий Владико Митрополит, приклад справжньої щирої любові до Церкви та Батьківщини!
Многая літа», - йдеться у привітанні єпархії, яке опубліковано на сторінці у соцмережі Фейсбук.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews