Геннадій Труханов анонсував в Одесі нову ініціативу

На позачерговій сесії міськради я анонсував нову ініціативу, яка, на мій погляд, є цілком своєчасною. І повʼязана вона з забезпеченням потреб наших захисників. Про це повідомив мер Геннадій Труханов.

За його словами, народні депутати затвердили, що до кінця дії військового стану військовий ПДФО іде напряму до держбюджету. «Тобто, закупівлі для армії будуть здійснюватися централізовано, через відповідні державні органи.

Днями ми обговорювали, як саме ми зможемо в подальшому допомагати військовим. І вирішили розробити юридичний механізм, який дозволить залучати громадські організації до закупівлі допомоги військовим за бюджетні кошти.

Закон не забороняє муніципалітету надавати бюджетні кошти громадським організаціям, а волонтерам - здійснювати закупівлі та надавати допомогу військовим».

Мер Одеси зазначив, що з першого дня війни волонтери допомагають забезпечувати Збройні Сили України. «Вони мають прямі контакти постачальників, велику довіру у людей та можуть робити закупівлі за кордоном.

Тож найближчим часом буде проведено консультації з громадськими організаціями та розроблено відповідні зміни в бюджет та міські програми», - розповів Геннадій Труханов.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews