Отруєння в Одеській області: вижила лише дружина

Жителі Березівського району потрапили спочатку до місцевої, а потім обласної лікарні через те, що поїли власноруч тушкованих грибів. Вже через 12 годин після їжі вони відчули себе зле: в обох були нудота, блювання, пронос. Каретою швидкої допомоги їх було госпіталізовано в Березівську центральну районну лікарню. Незважаючи на проведені в лікарні заходи, потерпілому ставало гірше. Дружина, яка вжила незначну кількість грибів, почувалася краще. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Як стало відомо трохи згодом, гриби, які виявились отруйними, 70-річний господар зібрав самотужки на власному городі, помилково прийнявши їх за печериці. Насправді це були лепіоти з родини печерицевих – їх залишки знайшли родичі захворілих. Потерпілий на своєму городі часто залишав грибниці дикорослих грибів, серед них могла бути і грибниця лепіот. Це дуже отруйні гриби, набагато отруйніші за бліду поганку. Зустрічаються на відкритих лісних галявинах, узліссях, парках з липня по жовтень.

Через добу після госпіталізації подружжя у районну лікарню і надання невідкладної допомоги стало зрозумілим, що чоловіку лише стає гірше. Тому їх обох було відправлено в Одеську обласну клінічну лікарню. У вкрай тяжкому стані потерпілий поступив у відділення інтенсивної терапії. Однак, незважаючи на інтенсивні реанімаційні заходи, стан потерпілого погіршувався, наступило ураження нирок, печінки, нервової системи. На другу добу перебування в лікарні він помер…

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews