Поліцейські встановили та затримали одесита, який вчинив підпал

Слідчі встановили,  що зловмисник проник на територію одного з житлових комплексів під виглядом кур'єра. Піднявшись на шостий поверх будинку, чоловік дістав з сумки заздалегідь заготовлену автомобільну шину та пляшку з горючою рідиною. Гуму поклав у коридорі, полив її вказаною сумішшю і підпалив, а коли сталося займання, пішов геть.

Пожежу виявили мешканці будинку, які і загасили полум’я. Вогнем були пошкоджені металопластикові двері, сходи, підлога, стеля та стіни приміщення. Попередня сума завданого об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку матеріального збитку склала майже 173 тис. гривень.

поліцейські встановили та затримали одесита, який вчинив підпал у коридорі багатоповерхівки

поліцейські встановили та затримали одесита, який вчинив підпал у коридорі багатоповерхівки

У результаті вжитих поліцейськими слідчо-розшукових заходів оперативники відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 за сприяння співробітників управлінь кримінального аналізу та стратегічних розслідувань в Одеській області встановили особу правопорушника та затримали його.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили зловмиснику про підозру за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Наразі фігурант перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, слідчі клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Мотиви правопорушення будуть встановлюватись в ході слідства», - розповів слідчий територіального підрозділу поліції Роман Авдоян.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews