Мер Ізмаїла Андрій Абрамченко: Досвід боротьби із нацизмом вчить, що війна у кінцевому підсумку закінчується у столиці агресора

28 жовтня, в День вигнання нацистських окупантів з України, Ізмаїл вшанував памʼять воїнів, полеглих у Другій світовій війні, та урочисто поклав квіти до памʼятника полеглим воїнам на площі Перемоги.

«Ми памʼятаємо, що у Другій світовій Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань, саме на території нашої країни відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. Заради свободи та майбутнього для своїх дітей та онуків, заради нашого вільного життя загинули мільйони українців...

28 жовтня 1944 року було остаточно вигнано за межі сучасної території України війська нацистської Німеччини - 79 років тому міста та села України були остаточно звільнені.

У вигнанні окупантів брали участь понад 3 мільйони солдат-українців, національне підпілля на чолі з Українською повстанською армією та бійці на усіх інших фронтах світу, що наближали спільну Перемогу над нацистськими окупантами», - наголосив мер Ізмаїла у своєму привітанні.

За словами Андрія Абрамченка, у 79-ту річницю визволення України від нацистів, ми продовжуємо боротись за свободу і незалежність своєї Вітчизни. «В умовах повномасштабної воєнної агресії російської федерації проти України наші воїни Сил безпеки і оборони доводять всьому світу:
Україна – єдина і неподільна, Україна – сильна і незламна!

Вічна памʼять усім полеглим захисникам України!

Ми безмежно вдячні кожному Герою, хто звільняв українську землю від нацизму у роки Другої світової війни, хто сьогодні знищує російських окупантів та наближає день нашої Перемоги.

Ми вважали Другу світову війну найбільш відважною в історії боротьбою за свободу.

Але теперь в нас – інша війна.

Героїчна війна за нашу державу, її волю та майбутнє.

Навіть в умовах збройної боротьби із загарбниками Україна відроджується та піднімається з попелу війни, прокладає шлях до європейського майбутнього.

Українці вражають світ своєю хоробрістю та надихають єдністью.

Досвід боротьби із нацизмом вчить, що війна у кінцевому підсумку закінчується у столиці агресора».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews