Представники Одеської духовної семінарії взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції

З благословення Високопреосвященнішого Агафангела, митрополита Одеського і Ізмаїльського, ректор Одеської духовної семінарії протоієрей Димитрій Яковенко, викладач архімандрит Серафим (Раковський) та студент 3-го курсу Курінний Ілля взяли участь у ХV Міжнародній науково-практичній конференції «Духовна та світська освіта: історія взаємин – сучасність – перспективи», що відбулася у Київській духовній академії 24 жовтня 2023 року.

Як інформує прес-служба Одеської духовної семінарії, науковий форум було проведено з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Вітальне слово Його Блаженства було виголошено на початку пленарного засідання.

Цьогоріч науковий форум присвячено 90-річчю з дня блаженної кончини останнього ректора дореволюційної Київської духовної академії священносповідника Василія (Богдашевського), а також 90-річчю з дня смерті відомого богослова, професора Київської духовної академії Василія Екземплярського.

До президії увійшли: керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ професор митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, ректор Київських духовних шкіл професор архієпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи доцент єпископ Згурівський Амвросій, перший проректор професор протоієрей Сергій Ющик.

Участь у форумі очно та дистанційно взяли 74 доповідачі, серед яких представники вищих духовних і світських навчальних закладів з Грузії, Німеччини, Польщі, США та України.

Ректор Одеської духовної семінарії протоієрей Димитрій Яковенко і архімандрит Серафим (Раковський) взяли участь в роботі круглого столу для викладачів історії в духовних школах і поділилися своїм досвідом викладання історичних дисциплін.

Студент ОДС Курінний Ілля виступив на секційному засіданні з доповіддю «Священномученик Анатолій (Грисюк) і його вплив на богословську освіту в першій чверті ХХ століття».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews