Архідиякон Андрій Пальчук з Одеської єпархії УПЦ: Голосуванням у Верховній Раді церкву не заборониш

Цього тижня Верховна Рада України планує проголосувати за заборону Української Православної Церкви. За словами архідиякона Андрія Пальчука з Одеської єпархії УПЦ, голосування запланували на найближчий четвер.

«Останнім часом ми бачили багато. Як знущаються над нашими віруючими, як лупцюють наших священиків, виганяють з храмів, доводять до інфарктів митрополитів. Багато бруду про нашу церкву ми побачили у ЗМІ. Захоплюють наші лаври, а потім там танцюють чарівні леді з прикрасами.

Скільки церква робила для власного народу під час повномасштабного вторгнення, скільки віруючих УПЦ та дітей священиків воюють на фронті, скільки надається допомоги на ЗСУ. На це ніхто не звертає уваги. Звернули увагу на 67 осіб, які є під підозрою. В цей же час деякі політики переходили на бік окупантів, а їхні політсили не забороняють», - каже отець Андрій.

На його думку, питання про заборону УПЦ є несправедливим. Це важко сприйняти. Відчуваєш себе людиною другого сорту. «Жодну церкву в Україні не переслідують як УПЦ. Але, люди це бачать. Вони єднаються навколо Предстоятеля, митрополитів УПЦ, йдуть тисячами на наші свята. Нашій церкві немає сенсу боятися. Голосуванням у Верховній Раді церкву не заборониш. Це довів час. Що тільки не робили для заборони та знищення церкви. Усі ці спроби були невдалі».

Архідиякон Андрій Пальчук наголосив, що УПЦ може втратити багато храмів та монастирів. «Але, ми будемо більше молитися і з нами буде Бог».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews