В Одесі двоє підлітків взяли теплі речі та пішли у подорож містом

Про зникнення хлопчика й дівчинки правоохоронцям повідомили батьки останньої. Отримавши детальний опис безвісти зниклих підлітків, ювенали спільно з оперативниками відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 відразу вирушили на їх пошуки.

Поліцейські з’ясували, що до цього діти, що живуть по сусідству, неодноразово тікали з дому. Причиною чергового їх зникнення став конфлікт із батьками. Взявши із собою теплі речі та ковдру, друзі вирушили у подорож містом.

В ході тривалих пошуків правоохоронці розшукали їх наступного ранку на території міського автовокзалу. На щастя, жертвами протиправних дій та нещасних випадків вони не стали. Спочатку підлітки злякались правоохоронців та почали втікати, а згодом повідомили їм, що не повернулись додому через сварку з батьками, які час від часу застосовують до них фізичну силу.

Сімʼя дівчинки перебуває на профілактичному обліку кривдників. Родина хлопця у поле зору поліції та соціальної служби не потрапляла. Незважаючи на неодноразові втечі юнака, до правоохоронців його батьки ні разу не зверталися, а шукали сина самотужки.

Провівши профілактичну бесіду з дітьми, ювенальні поліцейські переконали їх повернутися додому та наголосили, що інколи втеча може закінчитися не просто прогулянкою, а небезпекою для їхнього життя та здоров’я.

Батькам поліцейські нагадали про обов’язок щодо виховання дітей та закликали проводити більше часу з ними, цікавитися їхнім життям, знаходити порозуміння у конфліктних ситуаціях словесним шляхом.

Наразі поліцейські вирішують питання щодо притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обовʼязків щодо виховання дітей) та ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews