Одеситам знову повідомили про небезпеку

Поліцейські викрили жителя Одеси, який крав у магазинах та шахраював в інтернет-мережі. Чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Поліцейські встановили причетність 35-річного жителя Пересипського району до крадіжки телефону з господарського магазину. Зайшовши до крамниці, зловмисник дочекався слушного моменту і таємно викрав гаджет співробітниці, який лежав на касовій зоні. Чуже майно він збув на одному з ринків, чим спричинив потерпілій збиток у сумі 2000 гривень.

Також встановлено, що містянин під вигаданими анкетними даними зареєструвався на одній із торговельних платформ, де створив неправдиве оголошення щодо надання послуг з ремонту та обслуговування комп’ютерної і побутової техніки. Для зв’язку він розмістив у дописі спеціально заздалегідь придбаний окремий номер телефону. Людей, які зв’язувалися з «майстром», він вводив в оману, запевняючи, що готовий виїхати до них і надати потрібні їм послуги, за умови перерахування авансу на проїзд. У такий спосіб зловмисник ошукав 10 громадян, отримавши від них загалом 3800 гривень і заблокувавши з ними зв’язок.

В ході вжитих слідчо-оперативних заходів правоохоронці розшукали правопорушника і вилучили у нього речові докази протиправної діяльності, зокрема мобільний телефон з переписками із потерпілими.

«На підставі зібраної доказової бази слідчі територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Ці злочини кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою їхні санкції – до восьми років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває», - розповіла т.в.о. заступника начальника слідчого відділення відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Тетяна Панова.

Одеська поліція закликає громадян бути обачнішими. Не залишайте без нагляду у доступному для зловмисників місці майно. При замовленні товарів чи послуг в інтернет-мережі у неперевірених людей не сплачуйте за них кошти наперед.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews