Жінку покарають за те, що закликала «врятувати Одесу від нацистів»

Поліцейські відправили на лаву підсудних 43-річну одеситку за звинуваченням у колабораційній діяльності. В одній із соціальних мереж жінка активно висловлювала підтримку рф, публічно заперечуючи здійснення збройної агресії проти України та тимчасову окупацію наших територій.

Викрили протиправні діяння містянки працівники Одеського районного управління поліції № 1 спільно зі співробітниками СБУ, які здійснювали оперативний супровід досудового розслідування.

Правоохоронці встановили, що на своїй інтернет-сторінці зловмисниця публікувала висловлювання із бажанням «врятувати Одесу від нацистів» та поширювала дописи пропагандистського характеру із груп країни-агресорки. Також у розміщених публікаціях згадуються Львів, Київ, Херсон та заклики до окупаційної влади щодо «швидкого звільнення» і цих міст.

У помешканні громадянки поліцейські провели санкціонований обшук, в ході якого вилучили мобільний телефон з доказами її протиправної діяльності.

«На підставі зібраних правоохоронцями доказів, дізнавачі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси висунули фігурантці обвинувачення у колабораційній діяльності, що кваліфікується за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічне заперечення громадянкою України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини її території. Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду» - розповів старший дізнавач територіального підрозділу поліції Олександр Сейрик.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews