До Одеської області повертається небезпечний вірус

Закінчився епідсезон з гострих кишкових інфекцій і розпочинається епідсезон з грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб нещодавно провів підготовчу організаційну роботу щодо моніторингу захворюваності, госпіталізації, щеплень проти грипу груп ризику, циркуляції збудників тощо. Його результати повідомляє “Бессарабія INFORM”.

Як повідомляють спеціалісти Центру, за останній тиждень в області, порівняно з попереднім, рівень захворюваності на COVID-19 зріс на 38%. Зростання спостерігається як серед дітей, так і серед дорослих на 33% та 38% відповідно.

Що стосується циркуляції збудника коронавірусної хвороби, то за останніми даними проведення аналізу зразків носоглоткових змивів, відібраних від хворих на COVID-19, у 70% зразків підтверджено варіант штаму «Омікрон». Також у Центрі застерігають про те, що у наступному епідемічному сезоні 2023-2024 років в Україні прогнозується епідемія грипу змішаної етіології, як вірусів грипу А/H1N1-пандемічний та A/H3N2, а також грипу В.

Єдиним дієвим засобом профілактики, як грипу, так і COVID-19, є вакцинація, особливо для людей, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання. І бажано щепитися перед початком епідемічного сезону, тобто у жовтні-листопаді.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews