Стало відомо про смерть відомого в Одеській єпархії УПЦ духівника

Сьогодні, 3 жовтня, відійшов до Господа духівник Арцизького округу, настоятель Свято-Вознесенського храму с. Главани протоієрей Афанасій Домущі.

«З глибоким сумом сприймаємо цю звістку. Не стало цілої епохи: довгі роки батюшка невпинно працював, творив і рятував людські душі. Сьогодні осиротіла не лише родина отця Афанасія, матушка Марія, діти та онуки, але й осиротіла вся повнота Арцизького округу та Одеської єпархії УПЦ.

Для кожного, хто знав батюшку, він став рідним, близьким. Його мудре слово завжди стосувалося самих глибин нашого серця, з батьківською любовʼю він завжди приймав кожну людину. Мудрість, лагідність і смирення - те, що було не відібрати від батюшки. Більше 30 років батюшка гідно ніс послух настоятеля храму в с. Главани. Праці та заслуги його неможливо перерахувати. Його смиренний спосіб життя багатьох приводив до Христа. А полум'я проповіді навертала навіть скам'янілі серця до покаяння.

Назавжди в нашій пам'яті отець Афанасій залишиться як гідний священнослужитель Христової Церкви.

Ми знаємо і віримо, що вже сьогодні отець Афанасій знаходить собі місце в обителі Царя Слави, Господа нашого Ісуса Христа, якому так полум'яно і з ревнощами довгі роки він служив. Нехай Господь упокоїть безсмертну душу новопреставленого протоієрея Афанасія в Царстві Своїм», - пише прес-служба Одеської єпархії УПЦ.

Одеська єпархія висловила глибоке співчуття матушці Марії, дітям, онукам та всім рідним отця Афанасія, всім жителям с. Главани. «Нехай їм допоможе Господь в тяжку годину розлучення з батюшкою. Памʼятаймо слова апостола Павла: "Розлука, але не в серці" (Фес. 2.17).

Сьогодні Господь покликав на інше служіння вірного свого трудівника».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews