Ізмаїл став спортивною столицею України

Низка заходів, що відбулись в Ізмаїлі, була присвячена 433-ій річниці з дня заснування міста.

В міському Палаці спорту на фестиваль з художньої гімнастики «Мрія про Перемогу», присвячений Дню міста та на підтримку Збройних Сил України, зібрались понад 80 гімнасток (від юних до майстринь спорту) з Ізмаїлу та Южноукраїнська віком від 5 до 16 років.

Ізмаїл представили юні вихованки ДЮСШ, а Южноукраїнськ – спортсменки старшої вікової категорії, кожний виступ яких став показовим для початківців.
Головний суддя змагань - суддя національної категорії Ольга Давидова, головний секретар змагань - суддя національної категорії Надія Ейсмонт.

Організатором турніру стали відділ фізкультури та спорту Ізмаїльської міської ради (очільниця – Тетяна Морій), Ізмаїльська ДЮСШ (директор – Олена Руденко) та міська федерація художньої гімнастики (очільниця – Ольга Сьоміна).

На урочистому закритті турніру заступник Ізмаїльського міського голови Сергій Лузанов та очільниця відділу фізкультури та спорту Тетяна Морій вручили нагороди найкращим, серед яких були і вихованки ІДЮСШ – Катерина Лешан, Катерина та Анастасія Плєшу, Валерія Ілуца, Ніколь Марінова, Аріна Каражова, Аріна Гиря, Ксенія Богославська, Мілена Маринова, Дарʼя Попова, Яна Кім, Кіра Осипенко, Катерина Щербина, Тамара Виноградова, Кіра Жакуліна, Ганна Качмар, Софія та Яна Касьянови (тренери - Надія Ейсмонт, Ольга Давидова, хореограф - Ірина Полякова).

А подарунки отримали всі учасниці змагань – за традицією Міжнародного турніру «Бессарабська осінь», який проходив саме в ці дні – до початку повномасштабної воєнної агресії росії проти України. І, як сподіваються малі та дорослі учасниці фестивалю, пройде уже наступного року – року Перемоги!

На Центральному міському стадіоні стартував легкоатлетичний крос «Золота осінь»: близько 60 ізмаїльчан різного віку вийшли на дистанції 1 км і 3 км.
Головним суддею змагань виступив очільник Клуба любителів бігу Володимир Бурлаков, а також тренер з легкої атлетики Ізмаїльської ДЮСШ Вікторія Марченко.

На тенісних кортах на вул.Клушина відшумів триденний Відкритий чемпіонат міста на призи очільника Ізмаїльської федерації тенісу, присвячений Дню міста. У змаганнях взяли участь близько 80 спортсменів, які були розподілені на шість вікових категорій.

В категорії «хлопці до 10 років» перше місце посів Микола Токар (ФОК ІУВГ), друге – Тимофій Хотиненко (ІДЮСШ), третє – Матвій Ковтун (ІДЮСШ).
В категорії «дівчата до 12 років» першою стала Ганна Ткачук (ІДЮСШ), друга – Олександра Колпакчі (ІДЮСШ), третя – Катерина Загороднікова (ІДЮСШ).
В категорії «юнаки до 14 років» перше місце посів Олексій Улятовський (ІДЮСШ) друге – Єльдар Кірік (ІДЮСШ), третє – Віктор Михайлов (ІДЮСШ).
У категорії «юнаки до 16 років» перше місце посів Олексій Улятовський (ІДЮСШ), друге – Олексій Будуров (ІДЮСШ), третє – Єльдар Кірік (ІДЮСШ).
У категорії «дівчата до 16 років» перше місце посіла Анастасія Бужацька (ІДЮСШ), друге – Марія Шушакова (ФОК ІУВГ), третє – Олександра Загороднікова (ІДЮСШ).
У категорії «чоловіки» першим став Олександр Тодіка, другим - Микола Баженов, третє місце посів Володимир Орловський.
Кубки, грамоти, медалі та подарунки вручали заступник міського голови Сергій Лузанов, очільниця відділу фізичної культури та спорту Ізмаїльської міської ради Тетяна Морій та голова міської федерації тенісу Олександр Іванов.

А в Палаці спорту завершився Відкритий чемпіонат міста Ізмаїла з футзалу серед аматорських команд на підтримку Сил безпеки та оборони України, який стартував 30 липня.

Учасниками чемпіонату стали команди «Гравець», «Вітер», ФК «Рені», СК «Ізмаїл», «Гвардія», «Чемпіон», «Дружба», «Bessarabia» (вища ліга), а також команди «Іва», «Некрасівець», «Репіда», «Садівник», «Патрульна поліція», «Корвет», «СІЗО», «Хайдук», «Рута» та «The Keen» (перша ліга).

Головний суддя змагань – Ірина Рапанович.

Футбольні зустрічі відбувались у вихідні, а підсумки були підведені 1 жовтня: Кубок поїхав в Рені, друге місце посіла команда «Гвардія», на третьому – СК «Ізмаїл».
Церемонію нагородження провели заступник міського голови Сергій Лузанов та очільник міської федерації футболу Генадій Поліда.
А про головні підсумки розповів начальник фізичної підготовки та спорту НГУ капітан Ігор Єманов: за два місяці, що йшов чемпіонат, зібрано кошти не тільки на дрон-розвідник (як планувалось), але й на 10 квадрокоптерів-«камікадзе», які будуть нищити російських окупантів та наближати нашу спільну Перемогу.
І це – не останній турнір на підтримку наших Сил безпеки та оборони.

Завдяки мужності, самовідданості українських Захисників та Захисниць Україна була, є та буде спортивною та вільною державою.

Продовжуємо працювати разом, спільними зусиллями наближаємо головний результат для України - Перемогу! Слава Україні!Футбольні зустрічі відбувались у вихідні, а підсумки були підведені 1 жовтня: Кубок поїхав в Рені, друге місце посіла команда «Гвардія», на третьому – СК «Ізмаїл».

Церемонію нагородження провели заступник міського голови Сергій Лузанов та очільник міської федерації футболу Генадій Поліда.

А про головні підсумки розповів начальник фізичної підготовки та спорту НГУ капітан Ігор Єманов: за два місяці, що йшов чемпіонат, зібрано кошти не тільки на дрон-розвідник (як планувалось), але й на 10 квадрокоптерів-«камікадзе», які будуть нищити російських окупантів та наближати нашу спільну Перемогу.

«Завдяки мужності, самовідданості українських Захисників та Захисниць Україна була, є та буде спортивною та вільною державою.
Продовжуємо працювати разом, спільними зусиллями наближаємо головний результат для України – Перемогу», - наголосив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews