ДТП в Одеській області: від отриманих травм потерпілий загинув на місці

Поліцейські розслідують обставини смертельної ДТП в Одеському районі. Унаслідок автопригоди, що сталася у місті Біляївка, загинув місцевий 50-річний чоловік.

Поліцейські попередньо встановили, що 26-річний містянин, керуючи автомобілем «BMW» по вулиці Отамана Головатого, не помітив у темряві велосипедиста, який їхав у попутному напрямку на необладнаному світлоповертачами двоколіснику, та здійснив наїзд на нього. Від отриманих травм потерпілий загинув на місці.

Водія легковика перевірили на стан сп’яніння – він був тверезий.

На місці події працювали слідчо-оперативна група з розслідування дорожньо-транспортних пригод слідчого управління ГУНП в Одеській області, СОГ та група реагування патрульної поліції територіального підрозділу поліції.

Відомості про подію поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. В рамках розпочатого провадження призначено низку експертиз.

Триває слідство.

Поліцейські наголошують на суворому дотриманні всіма учасниками дорожнього руху ПДР.

Нагадаємо, що відповідно до п.п. 6.2. Правил дорожнього руху велосипедист має право керувати велосипедом, який обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду - білого кольору, по боках - оранжевого, позаду - червоного. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews