Предстоятель УПЦ вручив митрополиту Одеському та Ізмаїльському орден святителя Миколая Чудотворця

Орден вручили з нагоди 85-річчя від дня народження Владики Агафангела за багаторічні архіпастирські труди.

Сьогодні в Одеському Свято-Успенському чоловічому монастирі УПЦ пройшли урочистості з нагоди дня шанування преподобного Кукші Одеського. Минулої ночі біля раки з мощами Преподобного цілу ніч читали Акафіст та служили молебні.

Як повідомила прес-служба УПЦ, в Одесі Предстоятелю співслужив єпископат Української Православної Церкви, архієпископ Унгенський та Ниспоренський Петро (Православна Церква Молдови), духовенство Одеської єпархії, гості у священному сані, ігумені монастирів Української Православної Церкви.

Вшанувати пам’ять святого угодника Божого Кукші в Успенський монастир прибули тисячі вірян.

«В Церкві є ангели, є святі угодники Божі і є ми, грішні, слабі, немічні люди, а Головою цього церковного Тіла є Христос. Святі угодники Божі під час свого земного життя показали любов до Бога і до ближнього, принесли себе в жертву Богові у боротьбі з гріхом. Серед таких святих угодників, яких Церква почитає, є преподобник Кукша Одеський», — зазначив Блаженніший владика та розповів про житіє святого подвижника та побажав молитвами преподобного Кукші Одеського слідувати його стопами смирення, терпіння і молитви.

Священнослужителі на чолі з Предстоятелем звершили хресний хід навколо храму з мощами преподобного Кукші, після якого усіх вірних окропили святою водою.

Блаженніший владика привітав митрополита Агафангела з 85-річчям з дня народження, подякував за багаторічні архіпастирські труди та вручив орден святителя Миколая Чудотворця.

Предстоятель побажав Високопреосвященнішому владиці кріпості сил, бадьорості духу, міцного тілесного здоров’я і щедрої допомоги Божої в подальших трудах на славу Святої Церкви.

Митрополит Агафангел звернувся до Предстоятеля з подякою за Архіпастирський візит та Першосвятительські привітання.

Архієпископ Унгенський та Ниспоренський Петро від імені митрополита Кишинівської і всієї Молдови Володимира вручив керуючому Одеської єпархії орден преподобного Паїсія Величковського.

 

 

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews