В Одеській області силовиками проведена спецоперація

Правоохоронці затримали організатора та одного члена злочинної групи. Зловмисники – 42-річний житель іншої області, який обвинувачується у серії розбійних нападів та бандитизмі на території Житомирської, Запорізької та Миколаївської областей, та 44-річний одесит. Нині їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Встановлено, що 42-річний фігурант, у суді на розгляді відносно якого знаходиться обвинувальний акт за ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України, переїхавши в Одесу, розробив злочинний план, спрямований на організацію незаконного переправлення «ухилянтів» до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску. Зловмисник залучив до злочинної діяльності старшого на два роки знайомого одесита та наразі невстановлену особу, що знаходиться за кордоном.

Так, керівник групи підшукував чоловіків призовного віку і переконував їх у тому, що має зв’язки та можливість організувати й здійснити їхнє незаконне переправлення через державний кордон України до Республіки Молдова за грошову винагороду. Надалі, за узгодженою домовленістю з одеситом, чоловіки консультували «клієнтів» щодо їхнього подальшого шляху на кордоні України, надавали поради та вказівки щодо дій під час перетинання кордону, і містянин перевозив їх на орендованому автомобілі до іншої області, що межує з Придністров’ям, де з ними вже працював третій спільник, який чекав на території іншої країни.

Такі послуги оцінювалися зловмисниками від 3500 до 5000 доларів США.

Для припинення злочинної діяльності правопорушників правоохоронцями була проведена спецоперація для їх одночасного затримання. Керівника групи затримали в Одесі, а його товариша – безпосередньо під час перевезення «ухилянтів» до державного кордону України. В обох чоловіків вилучили транспортні засоби, мобільні телефони, гроші, отримані напередодні від останніх «клієнтів», та інші речові докази.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews