Одесити проходять важливе безкоштовне тестування

Працівники Міського центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом у співпраці з Профспілкою робітників морського транспорту України та благодійною організацією «100 відсотків життя. Одеса» провели профілактичну бесіду з учнями та викладачами державного навчального закладу «Одеський професійний ліцей морського транспорту».

Протягом заходу близько 300 осіб отримали консультацію щодо профілактики ВІЛ, гепатитів та інших соціально значущих захворювань. Кожен охочий міг пройти конфіденційне тестування на ВІЛ.

Як зазначають медики, ВІЛ-інфекція — захворювання, яке довго може не давати про себе знати. Єдиний шлях точно встановити, що людина має позитивний ВІЛ-статус, — це пройти тестування.

Обстеження на ВІЛ рекомендовано: перед оперативним втручанням, переливанням крові, пересадкою органів та після цього; після будь-якого контакту з кров'ю людини з невідомим ВІЛ-статусом, при підозрі на використання нестерильних косметичних або медичних інструментів, ️після використання спільних голок або шприців, після незахищеного статевого контакту або сексуального насильства.

Обстеження на ВІЛ також рекомендоване при плануванні вагітності та під час вагітності. В усіх жіночих консультаціях Одеси проводиться безоплатне обстеження на ВІЛ усіх вагітних жінок, які знаходяться на обліку, - пише сайт мерії Одеси.

Також обстеження на ВІЛ потрібно донорам крові, щоб убезпечити від інфікування людину, яка отримає кров. На міській станції переливання крові обстеження на ВІЛ та вірусні гепатити проводиться безоплатно всім донорам перед здачею крові.

Тестування на ВІЛ можна пройти безоплатно в усіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги, консультативно-діагностичних центрах та лікарнях Одеси, а також у Міському центрі СНІДу та його філіалах — кабінетах «Довіра» за адресами:
- вул. Мечникова, 132/7;
- вул. Отамана Головатого, 30;
- вул. Левітана 62, КДЦ №20, 7-й поверх, каб. 707;
- пр-т Добровольского 100, КДЦ №29, каб. 10;
- вул. Академіка. Воробйова, 5а, МКЛ №11, поліклінічне відділення, 2-й поверх, каб. 33.

Закупівля тест-систем для обстеження на ВІЛ здійснюється за рахунок коштів муніципального бюджету Одеси в рамках реалізації Міської цільової програми протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, гепатитам та наркоманії «Прискорена відповідь Одеса» («Fast-Track Одеса»).

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews