Медики попередили: на пляжах Одеси виділено 11 холероподібних вібріонів

За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, за минулий тиждень на гострі кишкові інфекції захворіли 140 одеситів, що відповідає рівню попереднього тижня. Серед хворих 69,3% склали діти віком до 17 років.

Як пише сайт мерії, згідно з факторним аналізом, більшість випадків захворювань пов’язані із вживанням готових домашніх страв із порушенням технології приготування і зберігання, немитих ягід, овочів і фруктів, а також порушенням правил догляду за дітьми.

Триває моніторинг циркуляції холерного вібріона в об'єктах довкілля, а також обстеження хворих із розладами шлунково-кишкового тракту на холеру. Протягом тижня досліджено 13 проб із зовнішнього середовища, з яких: морська вода — 10 проб, стічні води — 3 проби.

За результатами досліджень морської води, загалом виділено 11 холероподібних вібріонів на пляжах «Аркадія», «Дача Ковалевського», 10-а та 16-а станції Великого Фонтану. Вони не є збудниками холери, але можуть спричиняти кишкові інфекції. Результат досліджень проб стічної води негативний. Також за тиждень обстежено на холеру 135 хворих з розладами шлунково-кишкового тракту, всі з негативним результатом.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 10 проб на санітарно-мікробіологічні і 9 проб — на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормативним вимогам

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews