Юрій Работін: Журналісти теж на своєму фронті наближають нашу перемогу

В Центральній міській бібліотеці ім. І. Франка відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського конкурсу «Українська мова – мова єднання», який проходить за підтримки Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради.

Всеукраїнський конкурс зібрав журналістів, письменників з усіх регіонів України. Як наголосив голова оргкомітету конкурсу, голова одеської обласної організації НСЖУ Юрій Роботін, у цей час журналісти теж на своєму фронті наближають нашу перемогу.

Церемонія відкриття розпочалася із вшанування пам'яті загиблих у війні. Учасники конкурсу презентували свою творчість: лунали пісні, вірші, оповідання ветеранів журналістики та інше.

Всеукраїнський конкурс «Українська мова – мова єднання» проходить у вересні, цього разу він охопив понад 300 авторів України. Матеріали переможців конкурсу опубліковано в газеті «Золото слів», яка налічує 96 сторінок.

Офіційний сайт міста нагадав, що конкурс «Українська мова – мова єднання» проходить в Одесі з ініціативи Одеської регіональної організації НСЖУ з 1999 року. Конкурс проходить у номінаціях: «Квітни, мово наша рідна», «Мовне багатоголосся», «На видноті всього світу», «Первоцвіт».

До програми конкурсу входять виступи народних ансамблів та вокалістів з різних областей України.

Повні підсумки конкурсу опубліковано в газеті «Золото слів» Одеської регіональної організації Національної спілки журналістів України.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews