Під час огляду автомобіля одесита поліцейські помітили предмет, схожий на протипіхотну міну

34-річний чоловік незаконно придбав та зберігав у власному автомобілі гранати, запали до них, міни, тротилові шашки та інші небезпечні предмети. Зловмисника затримали в процесуальному порядку і повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 263 ККУ. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Подія відбулася у Хаджибейському районі Одеси. Під час складання відносно нетверезого водія протоколу за відмову від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння, що передбачено ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у його транспортному засобі поліцейські помітили предмет, схожий на протипіхотну міну. На місце була викликана слідчо-оперативна група.

Працівники територіального підрозділу поліції, за участю спеціалістів-вибухотехніків, в ході огляду автомобіля виявили 12 різних гранат з запалами і без, 11 тротилових шашок, сигнальну та протипіхотну міни, три відрізка вогнепровідного шнура і запалювальну трубку. Усі вилучені предмети слідчі скерували на експертизу.
«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, фігуранту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, а саме у придбанні та зберіганні вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. В рамках кримінального провадження поліцейські встановлюватимуть походження та мету зберігання заборонених предметів. Слідство триває», - повідомила заступниця начальника слідчого відділення відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Анастасія Черненко.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews