В Одеській області за 6000 доларів робили фальшиві довідки про непридатність до служби в армії

Голові військово-лікарської комісії та двом секретарям оголошено про підозру у службовому підроблені та пособництві в ухиленні від призову на військову службу. Окрім того, підозри отримали п’ятеро ухилянтів, які скористалися «послугами» фігурантів для уникнення мобілізації.

Організували «бізнес» голова військово-лікарської комісії Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки спільно із секретарями зазначеної комісії. Зокрема вони пропонували «послуги» з ухилення від призову на військову службу під час мобілізації за станом здоров’я та зняття з військового обліку.

Під час розслідування встановлено, що спочатку «клієнти» передавали свої анкетні дані і фотокартки для постановки на військовий облік у Білгород-Дністровському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Після цього їх «направляли» на проходження військово-лікарської комісії для визначення стану здоров’я. Хоча фактично вони навіть не з’являлися у ТЦК та не проходили ВЛК.

За результатами «обстеження» голова військово-лікарської комісії спільно з секретарями зазначеної комісії складали та видавали «клієнтам» довідки, в які вносили неправдиві відомості про проведення медичного огляду та встановлення «потрібного» діагнозу. Це ставало підставою для визнання їх непридатними до військової служби і зняття з військового обліку. Коштувала така «послуга» 6000 доларів США.

За результатами проведення досудового розслідування слідчими Головного слідчого управління спільно з Департаментом карного розшуку Нацполіції та співробітниками СБУ, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, повідомлено про підозру голові військово-лікарської комісії та двом секретарям комісії у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 336 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення та пособництво в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації) Кримінального кодексу України.

Крім того, повідомлено про підозру п’ятьом «ухилянтам» за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 336 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews