В Одесі гучне затримання влаштували у службовому кабінеті

На Одещині поліцейські викрили у хабарництві голову та члена комісії з підтвердження кваліфікації судноводія Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства. Правопорушників затримали відразу після того, як вони отримали неправомірну вигоду та розподілили її між собою. Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Відповідно до чинного законодавства, посадовцям загрожує до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Викрили та задокументували протиправну схему збагачення посадових осіб Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України співробітники відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з представниками Управління СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом прокурорів Одеської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, секретар кваліфікаційної комісії з підтвердження кваліфікації судноводія торговельного судна, яке допущено до плавання судноплавними річковими внутрішніми водними шляхами, за попередньою змовою з головою комісії брали неправомірну вигоду у моряків за оформлення на роботу до судноплавних компаній, що здійснюють вантажні перевезення.

Залежно від наявності первинних навичок у морській справі та фінансової спроможності громадян, зловмисники просили у «клієнтів» від 700 до 1200 доларів США за позитивний результат іспиту на отримання відповідної кваліфікації та посвідчення судноводія.

У такий спосіб посадовці отримали майже два мільйона у гривневому еквіваленті.

Правоохоронці затримали правопорушників у службовому кабінеті, щойно один отримав від «клієнта» хабар у сумі 700 доларів США та поділив його з іншим.

«В ході проведення санкціонованих заходів правоохоронці вилучили гроші та службову документацію, що підтверджує протиправну діяльність службових осіб. За наявності достатніх доказів їм повідомили про підозру у проханні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого службового становища, поєднані з вимаганням неправомірної вигоди, вчинені за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна», - розповіла старша слідча в особливо важливих справах слідчого управління ГУНП в Одеській області Євгенія Богданова.

Також капітан поліції зазначила, що суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 2147000 та 1073600 гривень. Обох чоловіків відсторонено від посади.

Слідство триває.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews