В Одесі за фактами крадіжок, скоєних під час воєнного стану, слідчі розпочали провадження

Поліцейські викрили підлітків, причетних до крадіжок майна одеситів. Серед фігурантів – місцеві хлопці віком від 13-ти до 17-ти років. Деякі з них спокусилися речами відпочиваючих на пляжах, а деякі – велосипедами в під’їзді багатоповерхівки.

Одна подія сталася на 16-й станції Великого Фонтана, де найменші за віком діти викрали чотири мобільних телефони загальною вартістю більше 20 тисяч гривень, які компанія молоді залишила у сумці на піску без нагляду, коли ходила купатися. Вжитими заходами поліцейські встановили правопорушників і вилучили у них два гаджета, інші два – вони продали.

На сусідньому пляжі двоє старших підлітків 15-ти та 16-ти років в аналогічний спосіб викрали рюкзаки з гаджетами й особистими речами ще однієї компанії відпочиваючих.
Потерпілі зазнали майнової шкоди на суму понад 40 тисяч гривень. Втім поліцейські і цих правопорушників розшукали та вилучили у них все чуже майно.

І ще двоє юних одеситів віком 15 та 17 років з під’їзду багатоповерхівки на Фонтанській дорозі викрали два велосипеди загальною вартістю більше 10 тисяч гривень, які належали подружній парі. Хлопці планували продати двоколісники, давши оголошення на одному із популярних інтернет-сайтів, але не вдалося: поліцейські їх викрили і вилучили чуже майно.

За фактами крадіжок, скоєних під час воєнного стану, слідчі розпочали провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Відносно 13-річного хлопця буде вирішуватись питання щодо застосування примусових заходів виховного характеру, оскільки він не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Відносно всіх інших фігурантів вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Слідство триває.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews