Одеські поліцейські повідомили про підозру засудженому за тяжкі злочини

32-річний зловмисник, перебуваючи в одеському слідчому ізоляторі, спонукав та координував злочинну діяльність інших осіб, які знаходилися на волі. Визнаючи його авторитет у злочинному середовищі, за його вказівками та попередньою змовою ті скоювали злочини проти власності громадян із застосуванням насильства.

Як повідомлялося раніше, у 2022 році іноземець надіслав до жителя Одеси трьох осіб, щоб ті «вибили» з нього 1000 доларів США неіснуючого боргу. За вказівкою організатора спільники віком 24, 28 і 29 років, один із яких має судимості за крадіжку та вбивство, застосували до 23-річного потерпілого фізичне насильство, заштовхали в автомобіль, у якому майже годину вимагали гроші, утримуючи та погрожуючи заподіянням тяжких тілесних ушкоджень із застосуванням ножа.

Молодий чоловік віддав нападникам трохи більше трьох тисяч гривень, які мав при собі, на умовах згодом заплатити решту. Втім детективи слідчого управління ГУНП в Одеській області, спільно з працівниками Управління СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області завадили цьому, відразу ж затримавши виконавців злочину і відправивши на лаву підсудних за обвинуваченням у вимозі передачі чужого майна, вчиненій з погрозою насильства над потерпілим, тобто вимаганні, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України) та у вчиненні незаконного позбавлення волі, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146 того ж кодексу). За ці злочини їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews