В Одесі оперативно затримали правопорушника

Оперативники розшукали зловмисника «по гарячих слідах», коли він недалеко відкотив мототранспорт від місця скоєння злочину, збираючись продати.

Подія сталася в одному із дворів п'ятиповерхівок у Київському районі міста. Побачивши запаркований мопед вартістю майже 12 тисяч гривень, 39-річний місцевий житель вирішив ним заволодіти і продати. Ножицями по металу зловмисник перекусив протиугінний трос, яким було заблоковано переднє колесо двоколісника, і покотив його у бік Люстдорфської дороги.

Виявивши відсутність мопеда, потерпілий відразу зателефонував до поліції, і оперативники Одеського районного управління поліції № 1 викрили правопорушника неподалік від місця злочину.

Надалі слідчі вилучили у чоловіка транспортний засіб, який повернуть власнику після проведення усіх необхідних слідчих дій.

«За наявності достатньої кількості зібраних доказів поліцейські під процесуальним керівництвом прокурора Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно, оскільки він раніше був судимий за крадіжку. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України і карається позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави розміром 214 720 гривень. Слідство триває», - розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Катерина Боратинська.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews