В Одеській області на лаву підсудних відправили керівну особу районного територіального центру комплектування

Керівник у пособництві з підлеглою забезпечували військовозобов’язаних чоловіків документами, що засвідчували їхню непридатність до військової служби і надавали право перетнути державний кордон України. Коштували ці послуги п’ять тисяч доларів США.

Їх протиправні дії викрили співробітники військової контррозвідки СБУ спільно з детективами слідчого управління ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці задокументували, як начальник одного з відділень РТЦК та СП на робочому місці виказав військовозобов’язаному чоловіку пропозицію надати йому неправомірну вигоду у розмірі п’яти тисяч доларів США за вплив на прийняття рішення членами військово-лікарської комісії щодо видачі йому довідки про непридатність до військової служби. Також було встановлено, що до вчинення злочину чоловік залучив у ролі пособниці головного спеціаліста відділення. Безпосередньо жінка здійснювала вплив на членів ВЛК.

У такий спосіб ці двоє забезпечили призовника необхідними документами, чим посприяли незаконному переправленню через державний кордон України.

За свої послуги та послуги пособниці керівник отримав двома траншами неправомірну вигоду, яку просив.

Провівши досудове розслідування та зібравши достатньо доказів, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону висунули фігурантам обвинувачення. Чоловіку – в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та пропозицію здійснити вплив за надання такої вигоди (ч. 2 ст. 369-2 ККУ), а жінці – у пособництві в одержанні неправомірної вигоди для третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 ККУ). Також спільникам висунули обвинувачення і у сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом надання засобів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, службовою особою з використанням службового становища, з корисливих мотивів, що передбачено ч. 3 ст. 332 ККУ.

Максимальне покарання, яке передбачають санкції цих статей – позбавлення волі на строк до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews