Сайт мерії Одеси опублікував важливе попередження

Одеситів попереджають про небезпеку інвестування в незаконні об’єкти будівництва, які розташовані за адресами: вул. Магістральна, 39а, вул. Магістральна, 44, вул. Магістральна, 38, вул. Магістральна, 96, вул. Горизонтальна, 24а, вул. Петра Лещенка, 40, провулок 1-й Кустанайський, 2, провулок 2-й Ползунова, 8а/22, вул. Патріотична, 25, вул. Патріотична, 28, вул. Умова, 5, 2-й Лазурний провулок, 8.

На зазначених об’єктах самовільного будівництва – багатоквартирних будинках - виявлені такі порушення:
- нецільове використання земельної ділянки шляхом забудови земель індивідуальної садибної забудови багатоквартирними житловими будинками;
- відсутні вихідні дані на проєктування;
- відсутня узгоджена та затверджена в установленому Законом порядку проєктна документація для будівництва багатоквартирних житлових будинків;
- відсутні дозвільні документи на будівництво багатоквартирних житлових будинків.

У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно на підставі технічних паспортів та договорів про спільну діяльність здійснена реєстрація державними реєстраторами, з порушенням чинного законодавства, прав власності на квартири у вказаних самовільно збудованих багатоквартирних будинках без прийняття зазначених багатоквартирних будинків до експлуатації.

У зв’язку з цим Управління звернулось до Одеської обласної прокуратури, Малиновської окружної прокуратури міста Одеси, відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Головного управління Національної поліції в Одеській області, Служби безпеки України в Одеській області для вжиття відповідних заходів реагування згідно з наданими повноваженнями.

Керуючись Порядком організації заходів з демонтажу незаконно розміщених об’єктів, споруд та елементів на території м. Одеси, затвердженим рішенням Виконавчого комітету Одеської міської ради № 38 від 10.12.2020 (із змінами), Управлінням 23.08.2023 із залученням представників Хаджибейської районної адміністрації ОМР, Департаменту з благоустрою міста ОМР, Департаменту земельних ресурсів ОМР, Департаменту архітектури та містобудування ОМР проведено комісійне обстеження за адресою: вул. Магістральна, 96 та складено відповідний акт.

Своєю чергою, Хаджибейською районною адміністрацією ОМР прийнято розпорядження від 25.08.2023 № 331/01-06 «Про демонтаж елементів споруди та металевої огорожі, розташованих на території загального користування за адресою: вулиця Магістральна, 96, Хаджибейського району, міста Одеси».

Спеціалістами КП «Одеське міське проєктно-виробниче бюро архітектури та містобудування» здійснено демонтаж самочинно влаштованих елементів за цією адресою.

У Реєстрі будівельної діяльності наявні відомості щодо реєстрації повідомлень про початок виконання будівельних робіт та декларацій про готовність об’єктів до експлуатації на будівництво індивідуальних житлових будинків за адресами: вул. Патріотична, 25 та 28, вул. Горизонтальна, 24а, вул. Магістральна, 44, провулок 1-й Кустанайський, 2, провулок 2-й Ползунова, 8а/22.

Як пише сайт меріі Одеси, управлінням вживаються заходи стосовно подання позовних заяв до суду щодо скасування зазначених повідомлень та декларацій.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews