В Одеській області розпочато перевірки готовності критичної інфраструктури

Як інформує Голова ОВА Олег Кіпер, створено комісії у складі представників місцевих адміністрацій, профільних структурних підрозділів ОВА із залученням фахівців енергетичної сфери, які до 15 вересня мають вивчити стан оснащеності автономними джерелами живлення об’єктів життєзабезпечення регіону (водопостачання, водовідведення, теплопостачання) та закладів соціальної сфери, справність генераторів та ступень готовності до безперебійної роботи.

Крім того, у 7 районах області (у тому числі м. Одесі) за участю представників ДСНС, Держенергонагляду, АТ «ДТЕК Одеські електромережі» проведені тренування та навчання з готовності об'єктів критичної інфраструктури та закладів соціально-культурної сфери Одеського району до роботи в умовах обмеження електропостачання.

Такі практичні навчання відбулись одночасно на 55 об’єктах області (котельні централізованого теплопостачання, водопровідно-каналізаційні насосні станції, лікарні та інші об’єкти соціального призначення).

Під час тренування були відпрацьовані на практиці алгоритми дій під час умовних екстрених відключень від електропостачання, розглянуто ефективність взаємодії персоналу відповідальних за енергозабезпечення та автономну роботу кожного з об’єктів критичної інфраструктури.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews